Levné teplo a teplá voda pro firmy? Spolehlivě je doručí toto tepelné čerpadlo

Průmyslové tepelné čerpadlo HELIOTERM SOLID M oceňuje odborná veřejnost v západní Evropě i České republice, kde jako jediný obnovitelný zdroj získalo ocenění TZB EXPO. Čím je toto tepelné čerpadlo tak výjimečné, to se dozvíte na níže uvedených řádcích.

HELIOTERM SOLID M je průmyslové tepelné čerpadlo původem z Rakouska, kde spolehlivě dodává teplo ve městech i horských oblastech. Často jej najdete u objektů, které si nemohou dovolit výpadky dodávek levného tepla a teplé vody, tj. hotely, penziony, kongresové sály, sportoviště, školy apod.

Toto tepelné čerpadlo v porovnání s konkurencí vyniká velmi nízkými provozními náklady s průměrný ročním topným faktorem 5,2. V kaskádním zapojení s jedním regulátorem lze s HELIOTERM SOLID M dosáhnout topného výkonu 600 kW.

Dále, díky patentovaným spirálovým kompresorům je HELIOTERM SOLID M vysoce spolehlivým a bezúdržbovým zdrojem tepla, přičemž jeho výkon neklesá výrazně ani při poklesu venkovních teplot pod bod mrazu. Zatímco u běžných průmyslových tepelných čerpadel klesá výkon při poklesu venkovních teplot na -10 °C o cca 25 %, v případě HELIOTERM SOLID M se jedná o pokles o 10 %. Stejně tak, HELIOTERM SOLID M je jedním z mála průmyslových tepelných čerpadel vzduch/voda dostupné v České republice, které je schopno fungovat při venkovních teplotách -25 °C, vyžaduje přitom výrazně menší dotopový kotel.

Technické parametry tepelného čerpadla HELIOTERM SOLID

Připraveno na kontakt s lidmi

Tepelné čerpadlo HELIOTERM SOLID M je obdivuhodným produktem i pokud jde o kvalitu zpracování venkovní jednotky, která má kompletně zakryté ventilátory  i přípojky. Navíc, tepelné čerpadlo je možné dovybavit bezpečným zakrytím ventilátorů pro případ umístění na místě s vyšší intenzitou pohybu osob, tj. školách, školkách, hotelech apod.

A to není vše!

Výčet výhod na výše uvedených řádcích není kompletní, více informací o HELIOTERM SOLID M najdete na těchto internetových stránkách: https://www.gt-energy.cz/cz/heliotherm-solid-m.

Zdroj obrázku: milezaway / Shutterstock.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.